”Vi vill växa och etablera företaget i Norden, men intresset från pappa är svalt…”

Tjejen som ringer låter nedstämd men ändå målmedveten. Hon berättar att familjen började diskutera ett ägarskifte för flera år sedan men det blir bara ord och ingen handling.

Bakom dilemmat står tre bröder som har ägt företaget i mer än 20 år, en av dem är hennes pappa. Ingen av bröderna jobbar längre i företaget men deras relation till de anställda och brödernas syn på företagets framtid väger fortfarande tungt. Hennes syster har fått VD-rollen, men egentligen bara på visitkortet. Inga beslut fattas utan ägarnas samtycke. Att utveckla företaget mot nya marknader och nya kunder är därför svårt.

En av bröderna har tre barn, en har två barn och en har inga barn. Av de fem kusinerna arbetar tre i företaget, en går på gymnasiet medan en annan bor på annan ort och har en helt annan karriär.

Frågeställningarna handlar till stor del om svårigheten med att en broder inte har några barn och att av de fem arvingarna arbetar tre i företaget, en är relativt ung och en har en helt egen karriär. Vilka barn är intresserade av att överta? Hur blir det med den tredje delägaren som inte har några barn? Hur ska man göra med syskonet som fortfarande går på gymnasiet och förmodligen inte alls vet vad hon vill göra i framtiden? Vad händer med systern som inte alls är delaktig? Kan hon äga ändå och hur gör man då? Hur ska de lyfta den brännheta frågan om ägarskifte som hela familjen vet om, men ingen vill ta i?

Familjeföretag i Dalarna som ska växla till tredje generationen.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.