"För ett år sedan fick jag ett bud på företaget men jag var väl inte redo då. Nu har jag tänkt på det ganska mycket och skulle vilja förbereda mig bättre ifall det ringer igen"

En företagare kontaktade oss på Ägarskiftescentrum och sa att han ville delta i ett av våra program.

Han hade för ett år sedan blivit uppringd av en person som ville köpa hans företag. Det var ett bra bud, men då kändes det väldigt främmande för honom och han hade svårt att se vad han skulle göra utan sitt företag. Han berättade att han hade tänkt mycket på det samtalet och funderat på om det kanske skulle vara ett alternativ att sälja ändå. Han ångrade nästan att han inte accepterade budet den där dagen. Nu försöker han därför skaffa mer kunskap och förbereda sig ifall telefonen ringer igen.

 Denna företagare står inför flera frågeställningar. Hur ska han förbereda sig förutom att skaffa kunskap om värdering, skatter och hur man säljer företag. Vill han sälja hela eller delar av företaget? Är priset det enda viktiga? Om köparen betalar bra men vill flytta företaget eller säga upp personal, säljer han ändå? Vad ska han göra när företaget är sålt? Kan han tänka sig att arbeta kvar under en period?

Företagare i Falun Borlänge-regionen med 20 miljoner i omsättning.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.