”Här finns flera aspekter där rättvisefrågan mellan oss som syskon spelar in”.

Anders_Torsang.jpgAnders Haglund driver sedan 2009, tillsammans med sin pappa familjeföretaget Torsångs handelsträdgård, som grundades 1919 av trädgårdsmästare Gustaf Haglund och hans hustru Elsa. Den dåvarande trädgården låg i hembyn Tyllahagen och försäljningen bedrevs framförallt på Fisktorget i Falun. Torgförsäljningen pågick fram till 1996 men anläggningen flyttades till Torsång 1937 på grund av bland annat vattenbrist i Tyllahagen. 

När företaget flyttade till Torsång byggdes ekonomihus, bostadshus och växthus och i slutet av 1920-talet började man att sälja fröer på postorder, något man fortsatte med ända till i början av 1950-talet. Under åren har flera stora ombyggnationer ägt rum och idag säljer man både perenner, buskar och träd och har en totalyta under glas som är över 3000 kvm. Anders och hans pappa försöker hela tiden utveckla verksamheten så att kunderna ska känna sig välkomna och få tillgång till växter av högsta kvalitet, till riktigt bra priser.

Berätta lite om er ägarskiftesresa

- Egentligen började den redan 2006 när min hustru blev färdig med sin sjuksköterskeutbildning. Vi hade bott i Falköping under nästan 4 år där jag jobbade för Svenska Segelflygförbundet. Vi ville flytta hem till familj och vänner igen och min farbror Lars började flagga för att han ville trappa ner. Jag började jobba i företaget julen 2006 för att lära mig hantverket och se om det skulle gå att jobba tillsammans med pappa. Det visade sig fungera väldigt bra, vi kompletterade varandra och hösten 2008 berättade Lars att han ville kliva av som ägare och då återstod egentligen bara två alternativ, antingen så köpte jag ut honom eller så skulle pappa göra det. Vi valde det första och med hjälp av LRF-konsult så fick vi till en bra och smidig lösning. Redan tidigt förde vi diskussioner med min lillasyster om hon var intresserad av att vara med, men hon avböjde och har inget intresse av företaget alls idag. Det har egentligen inte varit några större utmaningar. Det är ju så klart en rätt stor omställning från att vara anställd till ägare i ett litet företag där det mesta är väldigt arbetsintensivt men överlag har allt fungerat väldigt bra, berättar Anders.

Var det någon gång aktuellt att du inte skulle ta över företaget?

- Ja och nej, alltså under årens lopp så har jag haft en stor övertygelse om att jag inte skulle bli trädgårdsmästare, men å andra sidan så har jag aldrig kunnat hålla mig därifrån. Jag pluggade till matte och NO- lärare för de högre årskurserna och jag har under närmare 10 år jobbat med andra saker. Dock har jag under hela tiden sparat på mig ledighet så att jag har kunnat vara med under de mest arbetsintensiva perioderna i trädgården. Det är ju så, när man är uppvuxen i den här världen, det blir inte någon riktig jul om man inte håller på att jobba ihjäl sig veckorna innan. Sommar blir det inte heller utan en riktig vårsäsong där man under närmare 3 månader inte är ledig en enda dag. Det låter konstigt men jag tror att vi som jobbar med det här fungerar så. Det är  inte bara ett jobb utan mer en livsstil.

Hur driver ni företaget idag? Vem gör vad?

- Vi driver företaget som ett aktiebolag där jag än så länge äger 50% av aktierna. Jag har hand om partiförsäljningen och personalplanering. Inköp och odlingsplanering jobbar vi med tillsammans.

Vad gör din pappa i företaget idag?

- Han är VD och jobbar mycket med administration, bokföring. Vidare så har han hand om det mesta av förökningen och frösådderna.

Hur har företaget förändrats sedan 2009?

- Inte alls och jättemycket, vår produktion är i det närmaste lika men vi har gjort stora förändringar i bland annat uppvärmningssystem där vi investerat 4 miljoner i en biobränsleanläggning. Vi har också investerat 1-2 miljoner i renoveringar och nybyggnationer av växthus. Vi håller som bäst på med en stor generationsväxling i personalen där vi har haft och kommer att ha flera pensionsavgångar inom kort, berättar Anders.

När planerar ni att skiftet är klart och vilka framtidsplaner har ni?

- Det är en bra fråga, vi håller på att titta på det, men här finns flera aspekter där rättvisefrågan mellan oss som syskon spelar in. Vi har egentligen inte några stora förändringsplaner på gång, men vi funderar ju ständigt på hur vi skall möta de framtida utmaningarna som kommer. I vår bransch har konkurrensen gått från mindre aktörer likt oss själva till gigantiska kolosser med otroliga ekonomiska muskler. Det är inte helt enkelt att parera det tillsammans med det faktum att det är enormt dyrt och komplicerat att anställa. Det här gör att man inte riktigt vågar satsa på några stora och dyra projekt. Jag hoppas att jag och några anställda kan fortsätta livnära oss på det vi gör utan att jobba ihjäl oss, avslutar Anders.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.